Alfa Romeo Tonale bezegelt lot van de Giulietta

We wisten natuurlijk al langer dat de huidige Alfa Romeo Giulietta met zijn 10 dienstjaren geen lang leven meer beschoren was. Intussen is ook bekend geraakt dat de Italiaanse middenklasser geen rechtstreekse opvolger meer zal krijgen, waardoor alweer een roemruchte modelnaam op het punt staat te verdwijnen.

Net nu er bij Alfa Romeo weer wat leven in de brouwerij lijkt te komen met de nieuwe Tonale, zetten de Italianen elders alweer de knip in het gamma. Het slachtoffer van dienst is dit keer de hoogbejaarde Giulietta, die wordt afgerekend op de povere verkoopresultaten van het voorbije jaar. Volgens marketingverantwoordelijke Fabio Migliavacca wordt de productie nog dit jaar definitief stopgezet, zonder enige vooruitzichten op een rechtstreekse opvolger.

Volgens Migliavacca hoeven we van Alfa Romeo ook geen potentiële Volkswagen Golf-concurrent meer te verwachten. “We hebben geen plannen om nog een klassieke hatchback in het C-segment te lanceren, omdat we merken dat alsmaar meer klanten in dat segment overstappen naar een SUV”, aldus de marketingdirecteur. Daarmee is meteen ook duidelijk dat Alfa Romeo de potentiële Giulietta-rijders in de richting van een Tonale wil duwen. Een beproefd recept, want eerder werd de vraag naar een breakvariant van de Giulia al gecounterd door die andere Alfa-SUV: de Stelvio.