Alles over ‘So British!’, de grote wintertentoonstelling van Autoworld

Van vrijdag 13 december tot en met zondag 26 januari organiseert het Brusselse Autoworld naar tweejaarlijkse traditie een grote eindejaarsexpo. In het zog van de felgesmaakte ‘Italian Car Passion’ (2015) en American Dream Cars (2017) gaat het museum dit keer de Britse toer op, met een unieke collectie van bestaande en al lang vergeten autoconstructeurs.

Ha, de Britten. Sinds de jammerlijke Brexit-affaire zijn ze in Europa vooral het onderwerp van spot – en hier en daar ook wel wat medelijden – toch hebben de eigenzinnige eilanders best wel wat betekend in de rijke automobielgeschiedenis. Fans van het Britse automobielpatrimonium moeten binnenkort zeker een bezoekje brengen aan het Brusselse Autoworld-museum, de eindejaarsexpo ‘So British!’ belooft alvast een uniek overzicht van de allermooiste creaties die de Britse auto-industrie ooit heeft voortgebracht.

Autoworld heeft voor de gelegenheid meer dan vijftig legendarische Britse auto’s van na de Tweede Wereldoorlog verzameld, waaronder enkele hoogst zeldzame exemplaren. Naast de iconen van de actieve constructeurs (Aston Martin, Bentley, Jaguar, Land Rover, McLaren,
Mini en Rolls-Royce), hebben de museologen ook een aantal ‘local heroes’ te pakken gekregen, zoals deze Gordon Keeble, waarvan slechts 99 exemplaren gemaakt zijn.

Ook de klassiekers van een aantal verdwenen constructeurs (Austin, Bristol, Hillman, Humber, MG, Singer, Triumph, …) zullen van de partij zijn, bovenop een selectie Britse motoren van onder andere Brough Superior, Norton, Velocette en Vincent.

Praktische informatie

– Autoworld Brussel, Jubelpark 11, 1000 Brussel (metro Merode)
– Openingsuren:
Elke dag geopend van 13/12 tot 26/01 (zelfs op maandagen, 25/12 en 01/01)
van 10 tot 17 uur (in het weekend van 10 tot 18 uur)

– Tickets:

  • Volwassenen: 14 euro
  • Senioren: 12 euro
  • Studenten: 10 euro
  • Kinderen van 6 tot 12 jaar: 6 euro
  • < 6 jaar: gratis
  • Mindervaliden: 10 euro
    Online tickets via de website