Alpine komt naar de Zoute Grand Prix en brengt mee…

Neen, (nog) geen spoor van de vermeende Alpine-SUV. Toch is de Belgische Alpine-verdeler erin geslaagd een opmerkelijke première naar Knokke te halen…

Toen de herboren Alpine A110 twee jaar geleden zijn opwachting maakte tijdens de Zoute Grand Prix, mochten we zelf al ervaren hoeveel emoties de Franse chouchou wist los te weken bij de Belgische autoliefhebbers. Dit jaar krijgen we ongetwijfeld gelijkaardige taferelen te zien, nu Alpine heeft bevestigd dat de krachtigste Alpine op heden, de recent onthulde A110 S, volgende maand zijn publieksdebuut beleeft op de Kustlaan in Knokke tijdens Zoute Top Marques.

Met de S van… sneller

Het vederlichte en superefficiënte chassis van de nieuwe A110 schreeuwde al een tijdje om extra vermogen, een lokroep waar de Fransen gehoor aan hebben gegeven met de introductie van een krachtigere S-versie. Concreet maakt de A110 S nog steeds gebruik van de gekende 1,8 liter-turbomotor, maar dankzij een verhoogde turbodruk stijgt het vermogen tot 292 pk. Daarnaast onderscheidt de S-versie zich van de Pure en Légende-versies door een dakpaneel uit koolstofvezel, lichtgewicht velgen van Fuchs, Brembo-remmen en een stijvere ophanging. Met behulp van extra kleverige Michelin Pilot Sport 4-rubbers staat de Franse sportieveling al na 4,4 tellen aan 100 km/u, de topsnelheid klimt naar 260 km/u.

Leave a Comment