Als twee druppels … : facelift voor de Opel Insignia

Opel Insignia

Het lijstje premières voor het Autosalon van Brussel blijft maar groeien. De volgende in het rijtje is de Opel Insignia, die als break (Sports Tourer) en berline (Grand Sport) een opfriskuur krijgt.

Straktrekken wat loshangt en de technologie aan boord een update geven, het is de basis van een geslaagde facelift. En ook Opel volgde dit recept met de nieuwe Insignia. Hertekende bumpers, een breder radiatorrooster en herwerkte lichtunits onderscheiden hem van zijn voorganger. Veel verschil is het niet, maar anderzijds … zoveel sleet zat er nog niet op het uiterlijk van de vorige Insignia.

Voorts steekt Opel wat extra technologie in de nieuwe Insignia: een vernieuwde achteruitrijcamera met optionele achteruitrijassistent, een nieuw display, aanrijdingswaarschuwing met automatische noodrem en voetgangersdetectie, een head-up display en de keuze uit een gamma infotainmentsystemen die compatibel zijn met Apple CarPlay en Android Auto. Hoe dat er precies uit zal zien, weten we nog niet aangezien Opel geen interieurfoto’s doorstuurde …

Veel nieuws onder de motorkap valt er nog niet te rapen. Opel noemt de vernieuwe Insignia nog efficiënter dan voorheen en dankt de lichte koetswerkconstructie en het splinternieuwe motorenpalet. Welke krachtbronnen dat zullen zijn, is nog niet bekend, al spreken we waarschijnlijk nog over motoren uit het GM-tijdperk. Op PSA-motoren zal het wachten zijn tot de nieuwe Insignia.