Aston Martin DBX komt ook als zevenzitter en coupé

De DBX moet voor Aston Martin het model zijn dat het merk er financieel weer bovenop helpt. De Britten willen dan ook het maximale uit dit model halen en plannen nog andere koetswerkvarianten …

Een blik op de beurscijfers van Aston Martin – zelfs voor corona – en je weet dat het Britse traditiemerk financieel in de penarie zit. Met de DBX hopen de Britten alvast hetzelfde trucje toe te passen als Porsche met de Cayenne, Bentley met de Bentayga en Lamborghini met de Urus.

Porsche gaat daar vandaag zelfs een stapje verder in met een kleine Cayenne (de Macan) en natuurlijk de Cayenne Coupé. You hate them or you love them, maar een grote SUV coupé staat haast garant voor een commerciële voltreffer en dus lijkt ook Aston Martin die stap genegen.

Eigen stijl

Dat dit model er komt, staat eigenlijk al vast. De slankere en sportievere DBX komt er, maar ook over een grotere DBX wordt druk gedebatteerd aan de overkant van het Kanaal. De zevenzits-SUV van Aston zou meer de nadruk leggen op comfort en verfijning met een specifieke look, een luxueuzere aankleding en een langere wielbasis. Benieuwd wanneer we de eerste beelden van deze twee koetswerkvarianten zullen zien.