Aston Martin hijst twee modellen in Bond-smoking

Eentje voor jou en je Bondgirl?

De nieuwe James Bondfilm – alweer de 25e in de reeks – komt binnenkort uit en daarin rijdt de Britse spion uiteraard rond in een blitse Aston Martin. Ter ere van die film brengt het Britse merk nu twee exclusieve wagens die in gelimiteerde oplage worden verdeeld.

De wagens zijn variaties op de Vantage en DBS Superleggera maar zijn aangepast om je innerlijke spion te bekoren. De auto’s zijn ontwikkeld met de producenten van de Bond films, EON Productions, en zijn een eerbetoon aan de aankomende film en de franchise in het algemeen. De Vantage zal ongeveer 177.000 euro kosten, de prijs voor de DBS bedraagt omgerekend 308.000 euro. Leveringen starten in de eerste helft van volgend jaar.

Vantage 007 Edition

Het eerste van de twee modellen, de Vantage 007 Edition, is geïnspireerd op de originele Aston Martin V8, die gebruikt werd in de klassieker The Living Daylights uit 1987. De auto is ook in No Time to Die, de nieuwste Bondprent, te zien, samen met maar liefst vier andere iconische Aston Martins. De oplage is beperkt tot honderd stuks en bouwt voort op de toch al agressieve styling van de standaard Vantage. Daar voegt het merk een aangepast radiatorrooster, gele accenten en een nieuwe “Cumberland Grey”-laklaag aan toe.

Het interieur is ondertussen voorzien van zwart leder, donker chroom en een heleboel speelgoed voor geheim agenten. Er is 007 branding aangebracht op de middenconsole en een lasergeëtste gadgetplaat die verwijst naar de verschillende wapens van Bond.

DBS Superleggera 007 Edition

Met de DBS Superleggera 007 Edition draagt ook het vlaggenschip van Aston Martin een Bond-smoking. Hij is beperkt tot 25 stuks en kleurt “Ceramic Grey colorway” . Het zwart getinte carbonfiber dak, de spiegelkappen en diffusors geven hem een gemener uiterlijk.

Binnenin krijgt de met leer beklede huiskamer felrode detaillering. Subtiele Bond referenties sieren de DBS, onder andere in de deuren, op de badge van de armsteunen en op de hoes van de achterste subwoofer. De auto is bovendien voorzien van een plaatje dat aangeeft dat het één van slechts 25 stuks is.