Aston Martin V12 Zagato: decadente twee voor de prijs van één

Je kan weer een Aston Martin V12 Zagato kopen! Al moet je er wel meteen twee aanschaffen … en gaat het om wagens uit 2011 … hoe zit dit in elkaar?

R-Reforged wil graag de 100e verjaardag van Zagato vieren door de beeldschone Aston Martin V12 Zagato weer aan te bieden. Het gaat meer bepaald om 19 Speedsters en 19 Coupés, die je telkens per paar moet kopen. Kostprijs: 2 miljoen euro, zonder belastingen! Of beide modellen één miljoen kosten dan wel dit een decadente twee voor de prijs van één is, wil R-Reforged niet kwijt.

Hoe dan ook: de jongens van R-Reforged, onderdeel van het Zwitserse raceteam AF Racing dat de deelname van Aston aan de DTM overziet en helpt bij de Valkyrie, zal oude Vantages met 0 kilometer op de teller opkopen en ombouwen naar speciale verjaardagsmodellen. Denk gouden Z-badge, ‘double-bubble’ dak voor de coupé, 19-inch velgen met centrale wielmoer, actieve aerodynamica en een hele hoop personalisatiemogelijkheden voor de klant.

V12 heerst!

Onder de motorkap blijft de 5.9-liter grote atmosferische V12 aan de macht, zij het dat de Zwitsers hem grondig hebben herzien. Een magnesium inlaatspruitstuk, een titanium uitlaat en nieuwe software voor de ECU zorgen ervoor dat het vermogen werd opgekieteld naar 608 pk, 86 stuks meer dan voordien.