Aston Martin Vantage Roadster luidt de lente in

Nu storm Ciara in ons land haar laatste adem heeft uitgeblazen (en storm Dennis nog een paar dagen op zich laat wachten), kunnen we met z’n allen weer even beginnen dromen van de lente. En nu we toch aan het dromen zijn: doe ons maar zo’n Aston Martin Vantage Roadster.

Twee jaar na de gesloten variant komt Aston Martin volgende maand eindelijk met een cabrioversie van zijn Vantage – de Britse Porsche 911, zeg maar – op de proppen. Aston Martin vestigt daarbij vooral de aandacht op het bliksemsnelle dakmechanisme, dat het stoffen wegklapdak in een recordtijd van net geen 7 seconden achter de inzittenden doet verdwijnen. Die operatie kan desgewenst ook al rijdend, al is de maximumsnelheid wel beperkt tot 50 km/u.

De dakconstructie en de noodzakelijke verstevigingen aan het koetswerk voegen slechts 60 kilogram toe ten opzichte van de coupé, waardoor de prestaties min of meer gevrijwaard blijven. In het vooronder ligt vanzelfsprekend nog steeds de (van Mercedes-AMG afkomstige) 4 liter-V8 met dubbele turbo, goed voor een vermogen van 510 pk. De spurt van 0 tot 100 km/u duurt daarmee niet langer dan 3,7 seconden, de topsnelheid bedraagt 306 km/u. Als je zelf ook van de snelle soort bent, kan je de Vantage Roadster nog voor de start van de zomer op je oprit hebben staan… in ruil voor een slordige 160.000 euro.

Dream on.