Audi plant dit jaar nog 6 nieuwe RS’en

Goed nieuws: Audi zal dit jaar nog 6 nieuwe RS-modellen lanceren! Ingolstadt stuurde bovenstaande donkere teaserfoto de wereld in, wij doen alvast een poging te achterhalen welke wagens zich in de schaduw verhullen …

Audi viert 25 jaar RS alvast in stijl. Dit jaar maakten we al de geboorte van de RS5 Sportback mee en ook de TT RS kreeg een facelift, daar komen tegen het einde van het jaar dus zes broertjes bij.

Het meest kijken we uit naar de nieuwe RS6. De powerbreak is al sinds zijn eerste generatie een publieksfavoriet en daar lijkt nog niet meteen verandering in te komen. Audi sprak zich nog niet uit over de aandrijflijn van de wagen, maar wij vermoeden alvast dat hij de welbekende 4,0-liter V8 krijgt met meer dan 600 pk. Diezelfde motor zullen we trouwens ook terugzien in de allereerste Q8 RS en in de volgende RS7 Sportback.

Vijfcilinder

Maar ook de karaktervolle vijfcilinder uit de TT RS, die collega Kristof deed watertanden, zien we binnenkort terug in andere RS-modellen. Meer bepaald ind e RS Q3 en de RS Q3 Sportback. Reken op een vermogen van zowat 400 pk en een sprint naar 100 in iets meer dan 4 seconden.

De laatste nieuweling die we dit jaar mogen verwachten is de RS4 Avant. Net als bij de reguliere A4 gaat het hier om een facelift. Verwacht dus vooral een frissere snoet, de 2,9 liter V6 met 450 pk blijft gewoon van de partij. Al vermoeden we dat niemand daarover zal klagen …