Audi RS 5 Coupé & Sportback: extra shot agressie

In de automobielsector hoef je niet altijd een zesde zintuig te hebben om te weten wat er zal gebeuren. Eerder stuurde Audi al de A5 en S5 naar de plastische chirurg en kijk wat we hier hebben … inderdaad: een gefacelifte Audi RS 5!

Ook het uitzicht van de nieuwe RS 5 Coupé en Sportback is geen echte verrassing. Audi vernieuwde dit jaar heel wat RS-modellen en zoals hierboven gezegd kreeg ook de A5 een opfrisbeurt. Meng die twee en je krijgt deze RS 5.

Zo krijgt de motorkap de typische RS-sleuven en herkennen we ook het bredere Singleframe radiatorrooster, die hem een agressiever voorkomen geven. Achteraan krijgt de RS 5 dan weer een nieuwe diffusor. Binnenin werd tot slot plaats gemaakt voor het grotere touchscreen van 10,1 duim, dat de bediening met draaiknop vervangt. Optioneel kan hij zelfs worden voorzien van een digitaal scherm van 12,3 duim.

Niets nieuws onder de … kap

Onder het mom ‘Never change a winning team’ veranderen de Duitsers niets onder de motorkap. De twin turbo 2,9 liter-V6 blijft van de partij en is nog altijd goed voor een piekvermogen van 450 pk voor een maximumkoppel van 600 Nm, goed genoeg om hem in 3,9 seconden naar de 100 te schieten. Schakelen doe je nog altijd met de Tiptronic-achttrapsautomaat en natuurlijk is ook de Quattro-vierwielaandrijving van de partij.