AutoBuzz in het spoor van de Gran Turismo Sport World Tour

Competitief gamen, oftewel e-sports, wint steeds meer aan populariteit. En ook in de autosport heeft het zijn ingang gevonden. Maar wat maakt racen op videogames zo speciaal? En waarom wordt het steeds populairder?

Om daar achter te komen, trekt AutoBuzz vandaag en morgen naar het Oostenrijkse Salzburg. In de spectaculaire Hangar 7 van Red Bull vindt het voorlaatste World Tour Event in het kader van de FIA Gran Turismo 2019 Championship Series plaats, waarin de beste gamers van over de hele wereld het tegen elkaar opnemen.

(C) Gran Turismo

Hoe zit zo’n race in elkaar?

Het kampioenschap is opgedeeld in twee competities: de Nations Cup voor individuele deelnemers en de Manufacturer Series, waarin teams de eer van verschillende automerken verdedigen. De inzet is duidelijk: een ticket voor de climax van het seizoen, de wereldfinale in Monaco waar de grootste racetalenten het tegen elkaar opnemen. De finale en de World Events worden live gestreamed en trekken miljoenen kijklustigen.

(C) Gran Turismo

Hoe plaats je je voor een World Tour?

Vanuit je luie zetel! Spelers van Gran Turismo Sport kunnen online deelnemen aan een aantal online races. Deelnemers aan online races kunnen punten verdienen op basis van hun prestaties in de race. Aan de hand van die punten worden ze in het klassement geplaatst, dat na elke ronde wordt bijgewerkt. Na afloop van elke fase komen de deelnemers, afhankelijk van hun klassering, in aanmerking voor de titel ‘sterspeler’ (zie hieronder) en kunnen ze worden uitgenodigd om deel te nemen aan World Tours.

(C) Gran Turismo

Of deelnemers in aanmerking komen voor deelname aan de wereldfinales hangt zowel af van hun klassering na afloop van de online serie als hun prestaties tijdens de live-events van de World Tour, het hele jaar door.

AutoBuzz

Wij volgen dit weekend in het spoor van de racepiloten. Hou zeker ons Instagramkanaal en onze website in de gaten voor alle info omtrent deze wedstrijd!

De highlights van de wedstrijd in New York kan je hieronder bekijken: