Back in Black: BMW X6 Vantablack

Op het volgende Salon van Frankfurt zal BMW de nieuwste generatie van haar X6 aan het grote publiek tonen, maar ondertussen stuurt Munchen deze foto’s van het model de wereld in. Verborgen onder een laag carbon is dit de donkerste auto ter wereld.

Vantablack is de naam van de verf, en het reflecteert maar één procent licht. Donkerder dan dit kan niet. De verf werd oorspronkelijk ontwikkeld voor de ruimtevaart en bevat kleine deeltjes carbon die het licht absorberen in plaats van reflecteren, waardoor hij donkerder wordt dan de ziel van de Gothic-meisjes op je vroegere middelbare school.

Daarenboven speelt de verf met het menselijk oog. Doordat hij zo weinig licht reflecteert, zien sommige mensen de X6 op de foto als tweedimensionaal, of wordt het op zijn minst moeilijk om de verschillende lijnen van het model te onderscheiden.

Binnenkort in de catalogus?

Voorlopig gaat het nog om een stijlstudie, maar als de duurzaamheid van de lak wordt bewezen, wil BMW de kleur beschikbaar maken voor X6-kopers. Je auto terugvinden op een donkere parking zal op die manier wel een pak moeilijker worden …

Leave a Comment