BMW 4 Reeks ruilt metalen dak voor stoffen kap

Na de Coupé en de M-versie laat de BMW 4 Reeks zich in haar laatste gedaante zien: de cabrio, die ons al terug doet verlangen naar de zomer.

Dat doet de 4 Reeks net als zijn grote broertje de 8 Reeks met een stoffen dak. Het metalen wegklapdak wordt dus op pensioen gestuurd. “De geluidsisolatie is haast even goed als bij een metaal dak en bovendien is de constructie 40% lichter”, lezen we bij BMW. En vooral dat laatste is belangrijk als je je CO2-uitstoot wil terugdringen.

Uiterlijk verschilt de 4 Cabrio uiteraard nauwelijks van de Coupé wanneer we het dak buiten beschouwing laten. Ook de grote neusgaten – you love them or you hate them – blijven van de partij.

M4 Cabrio

Onder de motorkap vind je uiteraard een mix van benzine- en dieselmotoren. 184 pk sterke 420i en de 430i met 258 pk voor vier cilinders. Wil je er liever zes in lijn? Dan zal je de M440i xDrive met 374 pk moeten kiezen, een dat in net geen vijf tellen naar de honderd schiet, snel genoeg om jouw kapsel helemaal om zeep te helpen. Aan dieselzijde heb je dan weer keuze uit een 420d met 190 pk, een 430d met 286 pk en de 340 pk sterke M440d.

In maart 2021 zal de cabrio bij de dealers staan, net op tijd voor de zomer. Tegen dan communiceert BMW hopelijk ook de cijfertjes van de M4 cabrio, die ook beloofd werd.