Brussels Motor Show 2020: van zachte mobiliteit tot Dreamcar

De feestdagen komen er weer aan … al vindt het grootste feest voor autoliefhebbers toch net na 1 januari plaats. Van 10 tot 19 januari vindt de Brussels Motor Show immers plaats. Zachte mobiliteit staat dit jaar centraal … al blijft de echte autoliefhebber zeker niet in de kou staan.

“We zijn bijzonder trots dat we er opnieuw in geslaagd zijn een erg complete affiche samen te stellen”, vertelt een tevreden Pierre Lalmand, Salondirecteur bij FEBIAC, de Belgische en Luxemburgse Automobiel- en Tweewielerfederatie. “Doorheen de jaren blijft de Brussels Motor Show aan belang winnen bij onze exposanten, in die mate zelfs dat we onze bezoekers een uitgebreide lijst van wereldpremières, Europese premières en nationale premières kunnen bieden, die zonder twijfel tot de meest verleidelijke van de afgelopen jaren behoort.”

Dit jaar zullen de autoconstructeurs zeven paleizen innemen, waarvan er eentje gewijd is aan de traditionele Dream Car tentoonstelling. Daar zullen maar liefst 40 luxewagens opgesteld staan, waaronder ook de FD Krugger, een 100% Belgische auto, die van top tot teen werd ontworpen en gebouwd door een enkele man: Fred Krugger, die zijn atelier in de provincie Luik heeft.

#WeAreMobility

De exposanten uit de wereld van de gemotoriseerde tweewielers beschikken opnieuw over Paleizen 8 en 9, terwijl ook de exposanten van #WeAreMobility een centrale plaats kregen op het salon: zij kregen de Patio tussen Paleizen 5, 8 en 9 toegewezen, waar ze gedurende de hele looptijd van het salon diverse zachte en gedeelde mobiliteitsoplossingen in de kijker zullen zetten.

“Nadat ze bij twee edities gedurende een beperkte periode van vier dagen Paleis 10 mochten inpalmen, wilden we de exposanten van #WeAreMobility een betere zichtbaarheid geven”, legt Pierre Lalmand uit. “Daarom kregen ze een centrale plaats op de Brussels Motor Show en zullen ze gedurende het hele salon aanwezig zijn.”

Het mobiliteitslandschap ondergaat volgens Lalmand immers een nooit geziene revolutie. “Nooit eerder was het aanbod aan motorversies zo gevarieerd en bestond er tegelijk zo’n brede waaier aan toepassingen en systemen om de stedelijke mobiliteit te bevorderen. Dat uit zich ook in de volledige naam van ons evenement: Brussels Motor Show: Auto, Moto, Mobility. Dat extra woord op onze affiche 2 is dus geen toeval: we willen onze bezoekers een compleet overzicht van de mobiliteitsoplossingen bieden”, besluit de Salondirecteur.

Praktisch

De 98e Brussels Motor Show is voor het grote publiek toegankelijk van 10 tot 19 januari 2020, tussen 10.30 en 19.00 uur. Er zijn ook drie nocturnes tot 22 uur gepland op vrijdag 10, maandag 13 en vrijdag 17 januari. De prijs van een toegangsticket blijft ongewijzigd (15 euro). Voor elk bezoek op dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 januari wordt echter een korting van 30 procent (5 euro) gegeven (Midweek-ticket, te bestellen via het online platform).