Oproep: Cambio stelt wagenpark ter beschikking aan hulpverleners

Het autodeelplatform Cambio merkt, gezien de opgelegde verplaatsingsbeperkingen, een flinke daling in het gebruik van zijn deelwagens. Het bedrijf stelt daarom wagens ter beschikking aan hulporganisaties en thuiszorgverleners die op zoek zijn naar bijkomende transportoplossingen, om zo de coronacrisis mee te helpen bezweren.

Net als de autoconstructeurs zelf bekijkt ook autodeelorganisatie Cambio hoe het zijn steentje kan bijdragen in de huidige coronacrisis. Er staan op dit moment immers heel wat werkloze Cambio-wagens verspreid over heel Vlaanderen, auto’s die misschien goed gebruikt zouden kunnen worden om de grotere nood aan thuisleveringen en thuisverzorging op te vangen. Organisaties die momenteel in nood zitten wegens gebrek aan transportoplossingen, kunnen zich hier aanmelden.

Voor een goed begrip: ondanks alle maatregelen is het Cambio-deelplatform nog steeds volledig operationeel. De organisatie benadrukt dat het al het mogelijke doet om zijn wagens grondig te reinigen en te desinfecteren, al wordt ook gevraagd aan de Cambio-gebruikers om voor elke rit zowel stuur, versnellingspook als dashboard te ontsmetten en de hygiënische maatregelen van de overheid plichtsbewust op te volgen.