Chevrolet Corvette C8 komt naar Europa (+prijzen)

Je zal de Chevrolet Corvette C8 ook in Europa kunnen kopen! In België wordt nog een invoerder gezocht, maar in Luxemburg kan je alvast langs bij Autopolis, waar de Launch Edition zal worden verkocht. Al kost die een pak meer dan de goedkoopste ‘vette in de USA.

Vanaf 2021 komt de eerste Corvette met middenmotor dus naar Europa. Die middenmotor is uiteraard een atmosferische V8, 6.2 liter groot ditmaal, goed voor 501 pk en 637 Nm die naar de achterwielen worden gestuurd. Het sprintje naar 100 klaart de brute Amerikaan in 3 seconden.

Over de plas betaal je omgerekend een goede 53.000 euro voor een Corvette, bij ons zal die prijs een pak hoger liggen doordat enkele opties in Europa standaard zijn. Zo zal elke Corvette hier beschikken over het Z51 Performance Package (elektronisch sperdifferentieel, sportuitlaat, Brembo-remmen, …) en het 2LT-uitrustingsniveau (head-up display, Bose audio met 14 speakers, verwarmde en gekoelde zetels, …). De Launch Edition doet daar nog het 3LT-pakket met het Magnetic Ride Control bovenop, waardoor je hem pas voor 98.290 euro op je oprit mag parkeren. Inderdaad, bijna het dubbele van de goedkoopste C8 in de VS.

Leave a Comment