Citroën toont nieuwe C4 en elektrische Ë-C4

Verrassing van formaat in onze mailbox. Citroën had al even aangekondigd om op 30 juni een nieuw model te onthullen, maar toch kregen we vandaag al de eerste plaatjes opgestuurd. Met ook: een nagelnieuw elektrisch model!

Inderdaad, de Citroën C4 (links op de foto) gaat elektrisch (rechts op de foto)! Veel meer details gaven de Fransen ons nog niet, er moet immers nog iets geheim blijven voor 30 juni. Wel weten we dat de C4 een benzine-, diesel en dus ook een elektromotor zal krijgen. Wij gokken alvast op dezelfde aandrijflijn die PSA al in andere modellen heeft gebruikt (Peugeot e-20(0)8, Opel Corsa-e): een 136 pk sterke elektromotor die van energie wordt voorzien door een 50 kWh grote batterij.

Uiterlijk neigt de nieuwe C4 en de Ë-C4 (let op het trema) alvast naar een SUV-coupé, waarmee het lot van de huidige, iets hogere C4 Cactus alvast bezegeld lijkt. Vooraan herkennen we de gekende Citroënstijl, met de gespleten koplampen en ook in zijwaarts profiel ontwaren we met wat goede wil de Citroëneske airbumps, maar achteraan is de Franse autobouwer met een Japans samoeraizwaard door haar designfilosofie gegaan, met een aflopende daklijn en lampen die we eerder bij Honda of Mitsubishi zouden plaatsen.

Vertrouwde huiskamer

Binnenin verandert er dan weer weinig. De gekende Franse woonkamer met advanced comfortzetels blijft van de partij, zij het in een – in deze kleurenstelling alvast – soberder kleedje. De schermen en andere bedieningselementen herkennen we alvast uit andere modellen van Citroën. Benieuwd welke functies die schermen allemaal herbergen? Citroën spreekt alvast van een splinternieuwe innovatie, maar zegt pas welke op 30 juni.