Concurrentie blijft schieten op Tesla Cybertruck – letterlijk, zelfs

Na het (geënsceneerde?) getouwtrek tussen de Tesla Cybertruck en de Ford F-150 blijft het op sociale media reacties regenen over Tesla’s veelbesproken pick-up. Nu heeft de Amerikaanse concurrent Rezvani – dat met de Rezvani Tank een gelijkaardig gepantserd monster in de aanbieding heeft – Tesla zelfs uitgedaagd voor een schietproef, zodat Tesla kan bewijzen dat de Cybertruck wel degelijk bestand is tegen een kogelinslag.

Hoewel Tesla maar al te graag de Ford F-150 in het vizier neemt als rechtstreekse concurrent voor de Cybertruck, beschikt ook het Californische Rezvani Motors met de gepantserde Tank en Tank X over een extreem terreinvoertuig. Na het debacle met het gewapende glas van de Cybertruck (dat tijdens de demonstratie meteen bleek te sneuvelen, nvdr) heeft CEO Ferris Rezvani een sluwe manier bedacht om mee te surfen op de massale media-aandacht. Met de veelzeggende woorden “Tesla, neem je ballen mee, wij onze AK-47” daagt hij Elon Musk uit voor een nieuw duel, waarin de kogelvrije ramen van Tesla zich een tweede keer mogen bewijzen.

“Slechtst ontworpen pick-up ooit”

In hetzelfde ‘persbericht’ laat Rezvani zich ook bijzonder laatdunkend uit over het design van Tesla’s nieuwste pick-up. Sterker: Rezvani stelt zelfs voor om het ontwerp kosteloos bij te sturen, “omdat de Tesla Cybertruck nu eenmaal de slechtst ontworpen pick-up aller tijden is”.

Of Elon Musk na het lezen van zo’n kritieken überhaupt nog zal ingaan op de initiële uitdaging, durven we te betwijfelen. Een gouden tip: hou het Twitter-account van de Tesla-CEO de komende dagen maar goed in de gaten…