Cupra Formentor debuteert in Genève, komt dit jaar nog op de markt

Cupra toverde gisteren niet alleen het heuglijke nieuws over de heetgebakerde Leon uit zijn hoge hoed, de Spanjaarden wisten ons ook nog te vertellen dat de Formentor gedoopte crossover – het eerste ‘eigen’ model – begin volgende maand zal debuteren op het Salon van Genève.

Misschien had je de spionagebeelden van de nagenoeg productierijpe Cupra Formentor begin deze maand al de revue zien passeren via de sociale media, zopas heeft het merk dus ook zelf bevestigd dat de auto binnen een tweetal weken zijn salondebuut zal beleven. Ook de commercialisatie laat niet lang meer op zich wachten, dit jaar nog zou de auto al in de Cupra-showrooms moeten opduiken.

De sportieve crossover wordt het eerste eigen model van het ‘onafhankelijke’ Cupra, en zal zoals verwacht zijn plug-in hybride aandrijflijn delen met de pas onthulde Leon. Concreet gaat het over een 1.4 TSI-benzine van 140 pk die elektrische bijstand geniet van een 109 pk sterke elektromotor en een 13 kWh groot batterijpakket, goed voor een systeemvermogen van 245 pk en een elektrische actieradius van zo’n 50 kilometer.

Hoewel ze het bij Cupra nog niet met zoveel woorden gezegd willen hebben, ligt het voor de hand dat ook de conventionele 2 liter-turbobenzines met 245, 300 en 310 pk de overstap zullen maken. Meer nieuws volgt op 3 maart, wanneer de Formentor zijn laatste geheimen prijsgeeft op de Zwitserse beursvloer.