Dacia vernieuwt Sandero, Logan verdwijnt

Dacia heeft zonet het doek van haar nieuwe Sandero en Sandero Stepway gehaald. Ook de Logan steekt in het nieuw, al wordt het model in ons land niet langer gecommercialiseerd.

Binnen twee weken, op 29 september, weten we alles over de populaire, budgetvriendelijke Roemen. Maar vast staat al dat de Sandero, zowat de favoriete wagen van ex-Top Gearpresentator James May, zijn sterke punten opnieuw zal uitspelen: goedkoop, betrekkelijk ruim en opgefrist met een moderne uitrusting en en fris kopje.

De derde generatie Sandero krijgt alvast een zelfzekerdere snoet, met Y-vormige dagrijlichten. Inderdaad, zoals ze die ook hebben bij Lamborghini. En ook het designtrucje dat beide achterlichten met een lichtstreep verbonden zijn, hebben we al eerder ergens anders gezien. Daarnaast loopt de daklijn iets meer af, zodat hij wat moderner oogt.

De Sandero Stepway staat dan weer wat hoger op z’n pootjes. Daarnaast herken je hem aan een specifieke, generfde en meer gewelfde motorkap vooraan, het verchroomde Stepway-logo onder het radiatorrooster en de vleugeltjes boven de mistkoplampen.