Dag 2 in de Zoute Grand Prix: de 10 auto’s die je dit weekend zeker gezien moet hebben

Konden we de technische keuring en de proloog van gisteren nog catalogeren als ‘opwarmertjes,’ dan is de automobielgekte in Knokke ‘Het Zoute’ vandaag helemaal losgebarsten. De organisatie verwacht dat er de komende dagen nog meer dan 250.000 bezoekers naar de mondaine badstad zullen afzakken om er de talloze luxewagens te komen bewonderen, zeker nu de aanwezige autobouwers een aantal hyperexclusieve pareltjes hebben aangekondigd. Deze 10 bolides mogen zeker niet ontbreken op je shortlist!

Alfa Romeo RL Super Sport ‘Targa Florio’

Wat? Eén van de meest beruchte langeafstandsracers die Alfa ooit heeft voortgebracht, en de eerste die het bekende klavertjevier (‘quadrifoglio’ kreeg opgespeld.
Waar? Alfa Romeo-paviljoen Zeedijk

BMW Concept 4

Wat? De conceptuele voorvader van de toekomstige 4 Reeks (en de elektrische i4?)
Waar? BMW-paviljoen Zeedijk

Bugatti Centodieci


Wat? Een eerbetoon aan de legendarische EB110. Er worden slechts 10 exemplaren van gebouwd, elk met een prijskaartje van – hou je vast – 8 miljoen euro.
Waar? Zoute Concours d’Elegance (Royal Zoute Golf Club)

Ferrari 275 GTB/2 Longnose

Wat? Na vanavond misschien wel de duurste auto die ooit in ons land geveild is…
Waar? Zoute Sale VIP-tent Albertplein

Krugger FD

Wat? De eerste ‘Belgische’ auto in jaren, en nu al een ware hype onder de Belgische petrolheads. Onder de kap ligt dan ook een 6 liter-W12 van Bentley, ruim 750 pk sterk…
Waar? Zoute Concours d’Elégance (Royal Zoute Golf Club)

PAL-V Liberty

Wat? De eerste vliegende auto (of is het een rijdend vliegtuig?) die je in ons land daadwerkelijk zal kunnen kopen. Vanaf 2021 al zelfs, al hangt er wel een prijskaartje van ca. 500.000 euro aan vast.
Waar? VIP-tent Albertplein

Pininfarina Battista

Wat? Een elektrische hypercar met 1.900 pk en 2.200 Nm, goed voor een spurt van 0 naar 100 km/u in een duizelingwekkende 2 seconden. Voor een goed begrip: da’s sneller dan… een Formule 1-auto.
Waar? Zoute Concours d’Elégance (Royal Zoute Golf Club)

Porsche 911 Belgian Legend Edition

Wat? Een hommage aan onze eigenste Jacky Ickx, die vier van zijn zes Le Mans-zeges in Porsche-loondienst behaalde. Ter ere van Ickx’ 75e verjaardag komen er 75 ‘Belgian Legend Editions’ van de 911, uitsluitend voorbehouden aan de Belgische markt.
Waar? Zoute Concours d’Elégance (Royal Zoute Golf Club)

McLaren GT

Wat? De eerste telg van een nieuwe ‘Grand Touring’-familie bij McLaren, dat zich niet langer wil beperken tot het bouwen van hardcore sportwagens. Nu ja, onder de koepel achteraan ligt wel nog steeds de gekende 4 liter-V8 met – in het geval van de GT – 620 pk, wat gezien het lage eigengewicht (1530 kilogram) resulteert in een indrukwekkende pk/gewicht-verhouding van 405 pk per ton.
Waar? Paviljoen Ginion Brussels Zeedijk

Mercedes Vision EQ Silver Arrow

Wat? Eén van de knapste concept cars die ooit in Knokke te zien is geweest (en zal zijn, wellicht). Met de EQ Silver Arrow brengt Mercedes-Benz een futuristische hommage aan zijn gouden generatie Silberpfeile, de ‘sigaarracers’ die in de jaren ’30 de concurrentie op een spreekwoordelijk hoopje reden.
Waar? Mercedes-Benz paviljoen Zeedijk

Leave a Comment