De hoogtepunten van de Bahrain Virtual GP

Vorige week schreven we al dat de Formule 1 de weekends van de uitgestelde races wou overbruggen met virtuele GP’s. Gisteren werd de eerste verreden.

Allereerst even een woordje over het deelnemersveld. Met Lando Norris (McLaren) en Nicolas Latifi (Williams) stonden slechts twee echte F1-piloten op de startgrid, al kregen zij gezelschap van een aantal voormalige F1-piloten zoals Nico Hülkenberg, Johnny Herbert en onze landgenoot Stoffel Vandoorne. De rest van het veld werd aangevuld met esporters, testrijders van de F1-teams, Nic Hamilton (broer van Lewis) en enkele sterren zoals voormalig baanwielrenner Chris Hoy en Liam Payne, die bekend zou moeten zijn van een passage bij één of andere boysband …

Dat zorgt er natuurlijk voor dat je een race krijgt op verschillende snelheden. En dan mag het er al eens wat losser aan toegaan, zoals je in de hoogtepunten onder deze alinea kan zien. Vooral Lando Norris ontpopte zich wederom tot smaakmaker.

#Notthebahgp

Net voor de virtuele GP van Bahrein organiseerde esportsteam Veloce ook de #notthebahgp, in navolging van hun initiatief van de Australische GP. Ook hier tekenden Norris en Vandoorne present, net als Thibaut Courtois, die ook in Australië meereed. De hele race kan je hier bekijken.