Deze elektrische wagens heeft Mercedes binnenkort voor ons in petto

Bij Mercedes bereiden ze een elektrisch offensief voor. Liefst 6 volledig elektrische wagens staan op de Duitse planning.

Een aantal daarvan kennen we al, zoals de Mercedes EQS. Deze luxelimousine, een elektrische S-Klasse zeg maar, zou maar liefst 700 km moeten kunnen rijden op een volle batterij. Hij zou ook het zogenaamde EVA-platform (Electric Vehicle Architecture) inwijden, waarop Mercedes zijn grootste elektrische wagens wil bouwen.

Datzelfde platform ligt dan ook aan de basis van enkele andere modellen die binnenkort van de fabrieksbanden zullen rollen. Vooraleerst krijgt de EQS een – hoe kan je het raden in deze tijden – SUV-afgeleide. Ook de E-Klasse krijgt een stekkerversie, de EQE, die eveneens een SUV-behandeling krijgt.

MMA-platform

De laatste twee stekkerrakkers staan op het MMA-platform. Dat staat uiteraard niet voor Mixed Martial Arts, maar voor Mercedes Modular Architecture. De eerste gezant op die basis wordt de EQA, een elektrische GLA zeg maar. En wie “A” zegt, moet “B” zeggen. Hij krijgt later dan ook het gezelschap van de EQB

Leave a Comment