Deze Lordstown wordt grote concurrent van de Tesla Cybertruck

De Tesla Cybertruck krijgt er een concurrent bij. En deze Lordstown Endurance wil Tesla niet alleen de loef afsteken qua kwaliteit. Het merk wil de pick-up ook voor de veelbesproken Cybertruck op de markt lanceren.

In een druk bekeken persconferentie op YouTube doet CEO Steve Burns de toekomstplannen uit de doeken: een fabriek ter grootte van 108 voetbalvelden vol robots zal aan de lopende band pick-up trucks bouwen.

“Ons doel is om de eerste elektrische pick-up truck ter wereld te bouwen,” zei Burns voordat hij aankondigde dat het productievoertuig begin volgend jaar beschikbaar zal zijn. Als alles goed gaat, kan de Endurance de Cybertruck van Elon Musk, die eind 2021 debuteert, een paar maanden voorafgaan.

Al 14.000 bestellingen

Lordstown neemt al aanbetalingen van 100 dollar (88 euro). Volgens het bedrijf heeft het al meer dan 14.000 van zulke aanbetalingen gekregen. De Endurance kost 52.500 dollar (46.500 euro), belastingen niet meegerekend.

Daarvoor krijg je een wagen met meer dan 600 pk en een topsnelheid van 130 km/u. De totale autonomie wordt geschat op 400 km.