Dit wordt de motor van de Aston Martin DBX

Na Porsche, Lamborghini en Maserati maakt ook Aston Martin zich op om de conservatieve achterban te schofferen met een SUV. Maar welke motor zal de eerste Aston op hoge poten aandrijven?

Aston Martin is nog volop bezig met de ontwikkeling van zijn eerste SUV, de DBX. Een jaar geleden kon je hem al een eerste keer op onze site zien, tijdens een oefengalop door de bossen van Wales. Met mondjesmaat lossen de Britten ook informatie over de DBX. Nu geven ze de motorisatie prijs. Of moeten we zeggen: de motorisaties.

De eerste DBX zal immers van de band rollen met een V8 motor van AMG in het vooronder. Een krachtbron die we ook al kennen uit de Vantage en de DB11. Opvallend feitje trouwens: in de DBX levert het 4 liter-blok een vermogen van 550 pk voor een maximaal koppel van 700 Nm, meer dan bij zijn broertjes die het lager bij de grond zoeken dus.

Aston Martin zal het trouwens niet bij die Duitse V8 houden. Later kan je ook voor een V12 en een hybridevariant kiezen. Die laatste wordt naar alle waarschijnlijkheid een V6.

Betere bochten dan een DB11

Daarnaast geven de Britten nog een aantal weetjes over hun eerste SUV prijs:

  • Dit wordt de Aston Martin met de grootste bodemvrijheid uit de geschiedenis (verrassing!)
  • De topsnelheid zou 290 km/u bedragen
  • Op de Nordschleiffe zou een rondetijd van minder dan 8 minuten geen probleem zijn
  • De bochtensnelheid van het model zou even hoog liggen als die van een DB11
  • Het remvermogen tot slot zou hoger liggen dan dat van een DBS Superleggera