Driedeurs Range Rover komt er dan toch … maar niet zoals je denkt

Vorig jaar stond de Range Rover SV Coupé nog te blinken op ons eigenste Autosalon van Brussel. Niet veel later werd deze knipoog naar de originele Range Rover echter afgevoerd. Maar nu komt er een oplossing uit Nederland!

Dit is de Niels van Roij Design Adventum Coupe. Vergis je niet. Hoewel deze driedeurs Range Rover gebaseerd op het huidig model, meer bepaald de Range Rover Autobiography met 5-liter V8 van 525 pk, heeft deze nauwelijks iets gemeen met de Range die Land Rover bouwt.

Niels van Roij, ook bekend van de Tesla Model S Shooting Brake, ging immers duchtig met het mes door het koetswerk. Dat is op maat opgebouwd uit aluminium. Enkel de motorkap, spatborden en kofferklep zijn nog originele onderdelen van Land Rover.

Goedkoper dan bij de Britten

Ook binnenin hebben de Nederlanders kosten nog moeite gespaard. Luxueus materiaal zoals teakhout en rood leder tiert weelderig en de achterbank is vervangen door twee luxezetels. Niet jouw smaak? Geen probleem, want je kunt de huiskamer van deze Adventum Coupe volledig naar eigen smaak inrichten.

En dat brengt ons bij de kostprijs van dit beestje. De op 999 exemplaren gelimiteerde – maar dus nooit verkochte – Coupé van Land Rover kostte 300.000 euro. Onze Niels duikt met een basisprijs van 270.000 euro (inclusief donorwagen) net onder dat bedrag