Eerste elektrische Skoda-SUV krijgt een naam (en niemand kan hem uitspreken)

Eerder lieten we al weten dat Volkswagen in april een nieuwe elektrische SUV op de modulaire MEB-basis zal lanceren, maar ook Skoda zit duidelijk in de laatste rechte lijn om de Vision iV-concept car om te zetten in een productiemodel: de Enyaq.

Na de Kodiaq, Karoq en Kamiq had je natuurlijk al kunnen raden dat ook de naam van Skoda’s eerste elektrische SUV op een Q zou moeten eindigen. Het werd uiteindelijk Enyaq, een verbastering van het Ierse Enya, wat ‘bron van leven’ betekent. Concrete technische informatie over het nieuwe model blijft daarentegen schaars, al wil Skoda wel al kwijt dat de toekomstige Enyaq op het modulaire MEB-platform van de Volkswagen-groep zal rusten. Waaruit we eigenlijk al kunnen concluderen dat de Enyaq een Tsjechische neef van de Volkswagen ID.4 wordt, de middelgrote SUV die in april zijn debuut zal beleven.

De Skoda Enyaq is na de compacte CitigoE iV het tweede volelektrische model van de Tsjechische autobouwer. Tegen eind 2022 wil Skoda via het nieuwe iV-submerk meer dan 10 geëlektrificeerde (plug-in hybride + 100 procent elektrische) modellen op de markt brengen.