F1 vervangt uitgestelde races door virtuele Grand Prix

Het succes van de #notausgp heeft gewerkt. Een reeks gamers reden vorige week samen met F1-piloot Lando Norris, andere professionele piloten en zelfs Rode Duivel Thibaut Courtois hun eigen virtuele versie van de Grote Prijs van Australië. De F1 springt nu op de kar …

Concreet zal er tijdens elk weekend dat normaal een Grote Prijs verreden zou worden, een virtuele GP gepland staan. Tijdens de eerste race van de reeks, nu zondag in Bahrein, zullen de huidige F1-coureurs op de grid staan naast een “aantal sterren die nog bekend zullen worden gemaakt”. Alle piloten nemen uiteraard deel vanuit hun eigen huiskamer. Wie dat exact zijn, maakte de F1 nog niet bekend, maar reken erop dat enthousiaste gamers als Max Verstappen en Lando Norris zeker aan de start zullen verschijnen.

Voor de race wordt de officiële F1 2019 PC video game gebruikt en de eerste virtuele GP op het Sakhir circuit zal op 50% lengte verreden worden, wat neer komt op 28 rondjes door de virtuele woestijn. Je kan de race volgen op de officiële Formule 1 YouTube-, Twitch- en Facebook-kanalen. De F1 verwacht een duurtijd van 1 uur en 30 minuten, kwalificaties inbegrepen.

Geen Vietnam en Zandvoort

We geven ook nog mee dat alle bolides dezelfde prestaties zullen leveren – waardoor dit virtuele kampioenschap in de grond eerlijker is dan de echte F1 – en dat de “sterren die niet zo vaak gamen” ook tractiecontrole mogen gebruiken. Voertuigschade zal op minimaal staan, waarmee de F1 waarschijnlijk wil anticiperen op deelnames van Romain Grosjean of voormalig F1-(brokken)piloot Pastor Maldonado.

Voor de GP’s van Vietnam en Nederland, nieuw dit jaar en dus niet aanwezig op F1 2019, wordt een alternatieve GP voorzien.