Ford Puma krijgt sportieve broer

Al sinds zijn lancering doen de geruchten over een sportieve Ford Puma de ronde. En die geruchten worden vandaag bewaarheid: maak kennis met de Ford Puma ST.

Ford zocht het niet ver en lepelt de motor van de Fieste ST rechtstreeks in de Puma. Dat wil zeggen dat de 1.5 nu 200 pk en 320 Nm levert. Goed voor een acceleratie naar 100 in 6,7 seconden en een topsnelheid van 220 km/u. Het vermogen wordt trouwens puur op de voorwielen afgezet via een manuele zesbak.

Daarnaast werkte de Amerikaanse constructeur vooral aan het onderstel van de ST, getuige een LSD mechanisch differentieel (optioneel), een bijgewerkt sportonderstel en een nieuwe torsieas. Nog niet overtuigd? De stuurinrichting reageert 25% op input dan bij een reguliere Puma en onder de wagen monteert Ford standaard Michelin Pilot Sport 4S-banden rond de 19 duimsvelgen. Bochtenplezier gegarandeerd!

Sportieve accenten

Voorts voorziet Ford een aantal sportieve accenten, sommigen voor de vorm, anderen puur functioneel. Buiten zijn dat de splitter (+80% downforce vooraan), zwarte inzetstukken op de bumpers, een sportuitlaat en een spoiler. Binnenin vallen dan weer de Recaro kuipstoelen op, net als het sportstuur.