Hip, hipper, hipster: Meer kleur voor Citroën C3

Confraters Peugeot 208 en Opel Corsa zitten sinds kort volledig in het nieuw, maar voor de Citroën C3 is het pensioen nog niet meteen in zicht. Om de verkoop de komende jaren op peil te houden introduceren de Fransen een opgefriste versie, die net voor de zomer in de Belgische showrooms staat.

Het frivole design van de Citroën C3 doorstaat de tand des tijds wonderwel, grote esthetische wijzigingen vallen er dus niet meteen te noteren. Of het moet het herziene front zijn, waarvan de onderste chevron voortaan uitmondt in de hertekende LED-kijkers. Opvallend is dat Citroën de controversiële Airbumps op de flank weer een prominentere plaats toebedeelt, terwijl ook de nieuwe stickers en personaliseringsmogelijkheden (voortaan kies je niet uit 33, maar 97 koetswerkcombinaties) erop gericht zijn om de C3 boven het grijze maaiveld te doen uitsteken.

Binnenin monteert Citroën voortaan de van een speciale schuimvulling voorziene Advanced Comfort Seats, die ons eerder al positief wisten te verrassen in de C4 Cactus. Inclusief een centrale armsteun, die was bij de huidige C3 ook nog niet voorhanden.

Het motorenpalet van de vernieuwde C3 bestaat nog steeds uit de gekende 1.2 PureTech-driecilinder op benzine (beschikbaar met 83 of 110 pk) en een 1.5 BlueHDi-diesel die 100 pk levert. Van een hybride, laat staan een elektrische versie is voorlopig geen spoor, al gonst het wel van de geruchten dat Citroën binnenkort met een elektrische C4 op de proppen zal komen…