Gelekt! Bugatti Centodieci, een mythisch eerbetoon

Bugatti Centodieci

Best vervelend … Als autoconstructeur werk je toe naar een hoogtepunt, een bijzondere onthulling op een exclusieve toplocatie … om vervolgens de plaatjes van je nieuwste hypercar vroegtijdig op het internet te zien verschijnen. De Bugatti Centodieci is het volgende slachtoffer van een lek op internet.

En in het geval van de Centodieci is het geen klein lekje maar een hele badkuip die het internet opdrupte. Maar liefst elf plaatjes van de nieuwste Franse bolide wisten wij te vinden! Maar waar kijken we eigenlijk naar?

Wel, de Bugatti Centodieci is een hommage aan de EB110. Talenknobbels onder jullie hadden dat ongetwijfeld al kunnen afleiden van zijn naam. Centodieci betekent immers niet meer of niet minder dan 110, terwijl het Italiaans-zijn van die naam verwijst naar de bouwplaats van het model. In het elegante koetswerk met scherpe lijnen zitten dan ook enkele verwijzingen naar de EB110, denk maar aan de vijf gaten in het achterste zijruitje of de horizontale luchtinlaten.

Bugatti Centodieci

Cijfermateriaal over de Centodieci ontbreekt nog (zowat het enige dat de Fransen voor zichzelf konden houden), maar je kunt wel met redelijkheid stellen dat onder de witte koets de techniek van de Chiron schuilt. Dat betekent met andere woorden dat hij recht heeft op de 8.0-liter W16 met vier turbo’s, die 1500 pk en 1600 Nm levert. Bugatti deed immers hetzelfde met vorige speciale edities zoals de Chiron Sport 110 ans Bugatti.

10 exemplaren, 8 miljoen

Dat betekent dat het nieuwste raspaardje van Bugatti daarmee bijna drie keer zoveel vermogen zou hebben als het model waarop het gebaseerd is. De EB110 Super Sport uit de nineties deed het immers met een V12 van 621 pk.

Bugatti Centodieci

Binnenkort trekt het merk officieel het doek van de Bugatti Centodieci, waarna hij het hele weekend te zien in tijdens de Concours d’Elegance in Pebble Beach. Dan komen ook de specificaties vrij.

Een iets is wel al duidelijk. Naar aloude traditie heb je diepe zakken en lange armen nodig om deze Centodieci op je oprit te mogen parkeren. Er worden naar verluidt immers slechts 10 exemplaren in elkaar geschroefd, elk voor een prijs van 8 miljoen euro.