Strak in het pak: de nieuwe Hyundai Tucson

Een Amerikaanse make-over show is er niets tegen: de nieuwe Hyundai Tucson ziet er radicaal anders uit dan zijn voorganger. Al van bij de neus worden we op de feiten gedrukt.

Die kent immers een prachtige, grote grille waar ook de lichtblokken in verwerkt zijn. Voorts vallen vooral de scherpe lijnen van het model op, alsook de diffusor en doorlopende lichtstreep op z’n kont.

Ook binnenin gingen de Zuid-Koreanen met de grove borstel te werk. Het opstaande centrale scherm is vervangen door eentje dat is ingewerkt in de boordplank. Het 10.25 inch scherm – 8,25 inch op de basisversies – dient voor de weergave van de infotainment en daar zitten ook meteen alle knoppen in verwerkt. Eenzelfde grootte krijgt het scherm van de digitale tellerpartij, met personalisatiemogelijkheden.

Breed motorenpalet

Tot slot geven we nog mee dat Hyundai voor zowat alle oplossingen kiest als het gaat over de motoren. Mild hybrides zijn er in combinatie op benzine (150 of 180 pk) en diesel (136 pk), een zelfladende hybride van 230 pk en een PHEV van 265 pk, waar het merk later over zal communiceren, maken het geëlektrificeerde aanbod af. Een aanbod dat natuurlijk wordt aangevuld met een aantal klassieke verbrandingsmotoren.

De eerste nieuwe Tucson-modellen – hybride, diesel en benzine, inclusief 48-volt mild hybrid – verschijnen in de Europese Hyundai-showrooms tegen het einde van dit jaar. De plug-in hybride versie en de N Line uitvoering komen tegen begin volgend jaar.

Leave a Comment