Het volledige plaatje: Wat kost de … Polestar 2 per maand?

Een wagen kost meer dan zijn catalogusprijs. Belastingen, verbruik, onderhoud, … het speelt allemaal zijn rol en het ligt voor elke wagen anders. Onze collega’s van FLEET.be tekenden het totale kostenplaatje uit voor de Polestar 2, met daarbij oog voor de gekende kosten zoals onderhoud en verbruik, maar ook alle belastingen voor particuliere bestuurders (BIV, jaarlijkse rijtaks, …) en bedrijfswagenbestuurders (zoals het beruchte Voordeel Alle Aard).

Dat deden zij voor elektrische wagens in samenwerking met LeasePlan België. De leasemaatschappij tekende een simulatie uit op basis van de volgende parameters:

  • All-inclusive operationele leaseprijs (maar alleen met zomerbanden)
  • Leasing over 60 maanden – 20.000 km/jaar
  • Opties: enkel metaalkleur
  • Korting: de standaard vlootkorting
  • Prijs elektriciteit: 23 cent excl. btw

Ben je verbaasd over het totale kostenplaatje van de Polestar 2? Met een kostprijs van 773,29 euro per maand doet hij het alvast beter dan de Mercedes EQC die we gisteren bespraken. Logisch, gezien zijn kleiner postuur. Opvallender is dat de Audi e-tron, die eergisteren op 787 euro per maand werd geschat door Leaseplan Belgium, nauwelijks moet onderdoen voor de Chinees-Zweedse stekkerrakker.

Benieuwd welke wagen we morgen bespreken? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief en kom het als eerste te weten!