Hilarische Pulp Fiction-parodie over de Belgische autobelastingen (video)

Er is geen ontkennen meer aan: met een geschatte opbrengst van 20 miljard euro per jaar (!) is de de auto met straatlengtes voorsprong de favoriete melkkoe van onze overheid. Dat is althans de mening – én frustratie – van FLEET.TV-presentator Philippe Quatennens, die als ambassadeur van de automobiel op de barricades gaat staan om een herziening van de Belgische autofiscaliteit af te dwingen. Als blijk van protest maakte hij deze satirische Pulp Fiction-remake, waarmee hij onze beleidsmakers hoopt wakker te schudden.

Met de komst van de nieuwe Lage-emissiezones in Brussel en Gent, volgens velen een zoveelste (verdoken) autobelasting, was de maat voor Quatennens helemaal vol. “De Belgische automobilist moet tegenwoordig zo’n Kafkaiaanse kakofonie aan taksen en heffingen slikken om zich te mogen verplaatsen, dat ik het werkelijk aan geen enkele buitenlander meer uitgelegd krijg”. Het zit Quatennens duidelijk hoog. Hoog genoeg zelfs om het hele fiscale systeem grondig op de korrel te nemen in een satirisch Pulp Fiction-filmpje, dat momenteel gretig bekeken wordt op de sociale media.

Benieuwd of zijn ludieke aanklacht ook zal leiden tot een ‘logische harmonisering’ van de Belgische autofiscaliteit, zoals Quatennens – die in de video de rol van Erin Bennington speelt – naar eigen zeggen beoogt…