Het volledige plaatje: Wat kost de … Mercedes EQC per maand?

Een wagen kost meer dan zijn catalogusprijs. Belastingen, verbruik, onderhoud, … het speelt allemaal zijn rol en het ligt voor elke wagen anders. Onze collega’s van FLEET.be tekenden het totale kostenplaatje uit voor de Mercedes EQC, met daarbij oog voor de gekende kosten zoals onderhoud en verbruik, maar ook alle belastingen voor particuliere bestuurders (BIV, jaarlijkse rijtaks, …) en bedrijfswagenbestuurders (zoals het beruchte Voordeel Alle Aard).

Dat deden zij voor elektrische wagens in samenwerking met LeasePlan België. De leasemaatschappij tekende een simulatie uit op basis van de volgende parameters:

  • All-inclusive operationele leaseprijs (maar alleen met zomerbanden)
  • Leasing over 60 maanden – 20.000 km/jaar
  • Opties: enkel metaalkleur
  • Korting: de standaard vlootkorting
  • Prijs elektriciteit: 23 cent excl. btw

Ben je verbaasd over het totale kostenplaatje van de Mercedes EQC? Met een kostprijs van 947,28 euro per maand doet hij het alvast wat minder dan die andere Duitse elektrische SUV, de Audi e-tron, die gisteren op 787 euro per maand werd geschat door Leaseplan Belgium.

Morgen zetten we de Duitser tegenover een andere stekkerwagen, zij het compacter, lager en van Zweeds-Chinese makelij … inderdaad: we geven u het volledige kostenoverzicht van de Polestar 2!