Hulp uit onverwachte hoek: Tesla, Ford en GM bieden zich aan om medische apparatuur te bouwen

Nu de autoproductie wereldwijd een halt toegeroepen wordt omwille van het coronavirus, overwegen een aantal autobouwers om de medische wereld te hulp te schieten. Nadat de Chinese constructeur BYD eerder al overschakelde op de productie van mondmaskers, bekijken GM, Ford en Tesla hun opties om het nijpende tekort aan beademingsapparatuur op te vangen.

Door de uitbraak van het coronavirus zien alsmaar meer autobouwers zich genoodzaakt om hun productielijnen stil te leggen en enorme verliezen te incasseren, toch is de autosector nog steeds vastberaden om de wereldwijde pandemie op alle mogelijke manieren het hoofd te bieden. Volgens persbureau Reuters hebben zowel Ford als General Motors (GM) al officieel aangeboden bij de Amerikaanse overheid om hun vrijgekomen productiecapaciteit ter beschikking te stellen voor de bouw van medische apparatuur.

Ook Tesla-topman Elon Musk tweette vannacht dat zijn bedrijf in de bres wil springen, zeker nu de Californische autoriteiten de Tesla-productiesite in Fremont hebben stilgelegd om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Dichter bij huis heeft ook de Britse premier Boris Johnson de industrie al opgeroepen om beademingsapparatuur te produceren, een verzoek waar onder meer Jaguar Land Rover en Toyota al positief op zouden hebben gereageerd.