Hybride V6 vervangt de AMG-V8 bij Aston Martin

Aston Martin gaat opnieuw eigen motoren bouwen! De Britten anticiperen op de op til staande veranderingen bij Mercedes, waar de V8 bij AMG opgevolgd gaat worden door een viercilinder met elektromotor, en kiest dus de vlucht vooruit.

Voor Aston is een viercilinder immers geen optie. Te meer omdat de Britten hun klanten graag op meer pk’s en koppel willen trakteren dan voorheen, wat moeilijk gaat wanneer je de helft van je cilinders inlevert. De V6 zal debuteren in de Valhalla hypercar, maar de Aston Martin CEO, Andy Palmer, bevestigt aan Autocar dat de zescilinders ook snel hun weg zullen vinden naar de huidige modellen van de Aston Martin line-up. Uiteraard in lagere specificatie.

De grootste uitdaging voor Aston wordt de soundtrack van hun nieuwe krachtbron, de eerste van eigen makelij sinds de V8 uit de jaren ’90. Een V6 staat immers niet gekend voor zijn karaktervolle geluid. “Daar werken we nu hard aan, maar je kan er zeker van zijn dat onze V6 zal klinken zoals het bij een Aston Martin hoort”, aldus Palmer.