Hybridegenen en vierwielaandrijving voor de volgende Ford Mustang?

Na het nieuws over de schrapping van de Ford Focus RS bereikte ons vandaag ander nieuws over het Blauwe Ovaal. Nee, de Ford Mustang gaat nog niet op pensioen … maar hij zal er wel anders uitzien!

Volgens het doorgaans goed ingelichte Autocar krijgt de volgende generatie van de Amerikaanse muscle car immers een nieuw platform, meer bepaald dat van de Ford Explorer. En dat betekent: vierwielaandrijving en hybridisering. Inderdaad: Ford is van plan om tegen 2022 18 mild-hybride en full-hybride modellen te lanceren, en de volgende Mustang wordt verondersteld één van die modellen te zijn.

Voor de exacte layout van een hybride Mustang, kijkt Autocar naar een patent van Ford uit 2017. Dat gaat over een V8 die de achterwielen aandrijft – classic Mustang – gecombineerd met twee elektromotoren op de vooras. Dit betekent dat een dergelijk model vierwielaandrijving zou hebben, met uitsluitend elektrische aandrijving op de voorste wielen. In “Performance Mode” komen die in het spel komen wanneer de achterwielen van de auto tractie verliezen. In meer ecologisch getinte rijmodi zou de wagen hoofdzakelijk door de voorste wielen aangedreven worden.

Blijft de klassieke opstelling?

Dan rest er ons nog één vraag: ga je ook nog een klassieke V8, zonder al die elektrische toeters en bellen, in de neus van de Mustang krijgen? Die kans schat Autocar eerder klein, gezien de steeds strenger wordende emissienormen die in verschillende werelddelen hun intrede maken.