Hyundai trekt naar Frankfurt met nieuwe conceptcar

Hyundai 45

Haast wekelijks krijgen we op de AutoBuzz-redactie een teaserafbeelding toegestuurd. Maar deze Hyundai 45 wist onze aandacht wel te grijpen. Niet alleen omdat zijn teaserfoto een GIF-afbeelding is en dus beweegt, maar ook om wille van wat de Koreanen aankondigen.

Je kijkt immers naar de kont van de Hyundai 45 concept car die het merk naar het autosalon van Frankfurt in september zal meebrengen. Een elektrische wagen, niets wereldschokkends dus. Maar Hyundai laat zich wel van zijn creatiefste kant zien met de led-signatuur op de achterbumper. Geen eenvoudige lichtstreepjes zoals op – ik zeg maar wat – de lease-Audi van je baas. Nee, Hyundai doet het met enkele leuke effectjes die heel wat mogelijkheden openen. Tekstjes projecteren om te fileflirten of het bumperkleven van je achterligger aan te kaarten bijvoorbeeld.

Maar nog belangrijker lijkt ons de naam van het elektrokarretje: de Hyundai 45. Hiermee verwijzen de Koreanen naar de Hyundai『45』 (inderdaad, met die gekke tekentjes). Dat getal verwijst naar de Hyundai Pony uit 1975, de eerste auto die het merk zelf ontwikkelde.

Hyundai 45

Koreaanse Honda e?

Hyundai wil met het model de brug slaan tussen het verleden en de toekomst van het merk. Het doet ons alvast verhopen dat het merk een retromodern stadskarretje op elektrokracht wil bouwen, een Zuid-Koreaanse concurrent voor de Honda e, zeg maar. Hopelijk licht Hyundai een tipje van de sluier wanneer de 『45』 voor het eerst in al zijn glorie te bewonderen is op het Salon van Frankfurt.