Hyundai bouwt 405 pk sterke ‘driftbus’

Ach die Australiërs, er is vaak een leuke hoek af. Hyundai Australië vond toevallig een doos N Performance-onderdelen en plantte ze pardoes … in een busje! Het resultaat is een 405 pk sterk, bandenvretend transportmiddel voor 8 personen.

Hyundai iMax N Drift Bus, zo heet het project officieel. Wat bij ons bekend staat als de H-1 people werd Down Under omgebouwd naar een busje waarmee je kan driften. Daarvoor werd de 2.5 liter diesel ingeruild voor een 3.5 liter grote V6 met twee turbo’s van 405 pk en 555 Nm, die direct naar de achterwielen worden gestuurd door een achttraps automaat.

Daarnaast staat de Drift Bus lager en is de ophanging verhard. De remmen en de velgen komen van de i30N, hij heeft een heuse body kit en tussen de achterwielen zit een sperdifferentieel. Voor de juiste soundtrack zorgt dan weer een sportuitlaat en ander N-materiaal zoals de sportstoelen vooraan, de splitter en N-sportstuur maken het geheel af.

De bus heeft trouwens een perfecte 50/50 gewichtsverdeling … als alle 8 plaatsjes bezet zijn! Hyundai Australië postte ook onderstaand filmpje van de exploten van het busje. Deze driftbus blijft spijtig genoeg wel de enige in zijn soort …