Hyundai neemt nieuwe i30 mee naar Genève

Met een nieuwe Volkswagen Golf, een nieuwe Seat Leon en een nieuwe Renault Mégane viel er dit jaar al behoorlijk wat nieuws te rapen bij de middenklassers, het teken voor Hyundai om ook hun i30 even langs de plastisch chirurg te sturen…

De huidige Hyundai i30-generatie gaat alweer een jaar of vier mee, dat betekent dat een tussentijdse facelift wellicht al langer op de Koreaanse planning stond. Zopas gaf de designstudio een paar eerste schetsen vrij van de faceliftversie, die volgende maand aan het publiek zal worden voorgesteld op het Salon van Genève. Nieuw zijn de V-vormige dagrijlichten – die we ook al zagen op de teaser van de toekomstige i20 – en de scherper uitgesneden voorbumper, al gaat het hier wel om een sportief getinte N-Line. Leuk detail: na de facelift zal ook de i30 Wagon voor het eerst als N-Line te bestellen zijn.

Hyundai laat tot slot ook weten dat het interieur van de i30 onder handen genomen werd, zo komt er onder meer een volledig digitaal instrumentarium en een nieuw infotainmentscherm met een diameter van 10,25 inch.