Koop jij dit stukje F1-geschiedenis?

De Ferrari F2002 is een van de meest succesvolle F1-bolides uit de geschiedenis. In 2002 won het Steigerende Paard er maar liefst 15 Grand Prix mee, op een totaal van 17. En de meest beruchte F2002 staat nu te koop!

De Ferrari F2002 dateert nog uit het tijdperk van de brullende V10’s. Dat wil zeggen dat deze door Rory Byrne en Ross Brawn ontworpen bolide het doet met een drieliter tiencilinder met zeventraps semi-automaat die doorgilt tot 17.800 t.p.m. en 835 pk produceert.

Daarenboven draagt deze F2002, die op 30 november in Abu Dhabi geveild wordt door RM Sotheby’s, een controversiële geschiedenis met zich mee. Met dit model won Michael Schumacher immers de Grand Prix van Imola, Magny-Cours en Oostenrijk.

Goed doel

En op dat laatste circuit speelde zich iets af dat tot de collectieve F1-geschiedenis behoort: in de laatste bocht moest ploegmakker Rubens Barrichello de overwinning afstaan aan Schumi om hem aan een grotere voorsprong in het kampioenschap te helpen. Achteraf werd schande gesproken over het voorval en teamorders werden lange tijd verboden.

Een beruchte bolide dus … en eentje die flink wat zal opleveren. Onlangs ging een F2001 wagen van Ferrari immers onder de hamer voor 6,7 miljoen euro. Reken maar dat deze een stukje meer zal opleveren, en dat niet alleen omwille van zijn geschiedenis. Een deel van de opbrengst gaat immers naar de Keep Fighting, Never Give Up-stichting van Michael Schumacher. En dat zal de prijs zeker flink de hoogte in jagen!