Krankzinnig! Ford lanceert elektrische racewagen met maar liefst 1.400 pk!

Dat elektrisch rijden niet saai hoeft te zijn, bewijst Ford met de Mustang Mach-E 1400. Een racewagen die maar liefst 1.400 pk levert!

Op dinsdag toonde de Amerikaanse automaker Ford voor het eerst het raceprototype van de volledig elektrische Mustang Mach-E, een krachtpatser met maar liefst 1.400 pk. Ford wilde het voertuig maken om te laten zien hoeveel vermogen haalbaar is zonder een druppel fossiele brandstof te gebruiken.

“Nu is de perfecte tijd om elektrische technologie te gebruiken, ervan te leren, en het toe te passen op onze line-up,” zei Ron Heiser, hoofd programma-ingenieur, Mustang Mach-E, in een persverklaring. “De Mustang Mach-E gaat leuk zijn om te rijden, net als elke andere Mustang ervoor, maar deze Mustang Mach-E 1400 is volledig krankzinnig, dankzij de inspanningen van Ford Performance en RTR.”

Zeven elektromotoren!

En dat deze Mustang volledig krankzinning is, is wel duidelijk. Zijn 1.400 pk wordt geleverd dankzij maar liefst zeven elektromotoren. Drie van zijn krachtige motoren zijn bevestigd aan het voorste differentieel en vier andere zijn bevestigd aan de achterzijde, langs een enkele aandrijfas. De configuratie biedt een enorm modulariteit, zodat je de wagen kan instellen voor alle racevormen, van driften tot racen op circuit.