Lewis Hamilton gaat aan de slag in nieuw elektrisch racekampioenschap

Lewis Hamilton richt zijn pijlen op een nieuw wereldkampioenschap: de Extreme E. Al blijft de Brit uiteraard actief in de Formule 1 … en zal hij niet rijden in de Extreme E.

Hamilton richt immers zijn eigen team op in het kampioenschap, X44, een knipoog naar het startnummer van de zesvoudige wereldkampioen F1. De Extreme E is een nieuwe kampioenschap voor elektrische off-roadvoertuigen dat ontwikkeld werd door de man die ook het Formule E-kampioenschap uit de grond stampte. Het wordt verreden op offroad circuits met 550 sterke, door Sparkle ontwikkelde terreinvoertuigen.

“Het zal leuk zijn om een andere rol te hebben dan die van de rijder”, zegt Hamilton over zijn X44-team. “Ik vind het interessant dat Extreme E niet alleen het bewustzijn van enkele van de meest kritieke milieuproblemen op onze planeet zal verhogen, maar dat ze ook gaan samenwerken met lokale liefdadigheidsorganisaties. Ieder van ons heeft de kracht om een verschil te maken, en het betekent te veel voor me dat ik mijn liefde voor het racen, samen met mijn liefde voor onze planeet, kan gebruiken om een positieve impact te hebben.”

Naast Hamilton zullen ook Abt (Audi), Andretti (BMW), HWA (Mercedes) en Techeetach (DS) deelnemen en ook Red Bull overweegt aan de start te komen. Wie voor Hamiltons team zal uitkomen, is nog niet bekend.