Lexus komt met goed nieuws over LC Convertible

Op het voorbije Goodwood Festival of Speed heeft Lexus bevestigd wat we stiekem al een tijdje wisten: er komt wel degelijk een productievariant van de LC Convertible.

Het was bijna aandoenlijk hoe de Lexus-bonzen bij hoog en bij laag bleven beweren dat de LC Convertible slechts een studiemodel was, hoewel de pers op het voorbije Salon van Detroit een 100 procent productierijpe cabrio te zien kreeg. Natuurlijk wilde Lexus maar al te graag een luxecabrio in zijn gamma, al was het maar om wat Japans weerwerk te bieden aan de dakloze varianten van de Mercedes-Benz S-Klasse en de BMW 8 Reeks.

Afgelopen weekend mochten de Japanners eindelijk bevestigen dat serieproductie wel degelijk van meet af aan op de planning stond, ‘in de nabije toekomst’ zouden de eerste exemplaren zelfs al van de band moeten rollen. Die snelheid van handelen betekent allicht ook dat we geen grote wijzigingen hoeven te verwachten onder de motorkap, de 5 liter-V8 of de 3,5 liter-V6 met hybride ondersteuning zullen wellicht dus nog steeds de dienst uitmaken.