Lucid Air, Tesla-killer met 832 km autonomie (video)

In de nacht van woensdag op donderdag presenteerde Peter Rawlinson een elektrische sedan met een bereik tot 832 km. Waarom lijkt hij op een Tesla? Omdat Peter Rawlinson niemand minder dan de voormalige hoofdingenieur van de Tesla Model S is …

“Waarom is Tesla tien jaar geleden geslaagd? Omdat Tesla de technologie had. Die woorden werden opgeworpen door de oprichter en CEO van Lucid Motors, Peter Rawlinson. Hij was destijds de hoofdingenieur van de Tesla Model S.

“We hebben iets heel bijzonders en heel reëels,” zei hij. “Ik zei dat 10 jaar geleden en niemand geloofde me. Ik zeg het je nog eens: we gaan de elektrificatie naar een nieuw niveau brengen. Niemand wil onze cijfers geloven, maar ze zijn echt.”

Hier zijn de cijfers van de Lucid Air: versies variërend van 620 tot 1.080 pk, 0 tot 100 km/u in ongeveer 2,5 seconden, autonomie variërend van 653 tot 832 kilometer… maar ook een prijskaartje van 80.000 tot 169.000 dollar.

De Lucid Air komt binnenkort op de Amerikaanse markt. De eerste exemplaren zouden eind 2021 op het Oude Continent kunnen landen. De fabriek is klaar in Arizona. Het is de bedoeling om op kruissnelheid 35.000 eenheden per jaar te produceren. “Maar ik zal blij zijn als er 12.000 eenheden worden geproduceerd in de eerste 12 maanden,” zei Rawlinson, wiens Lucid Motors project $1 miljard aan financiële steun ontvangt van het Saudi-Arabische Openbare Investeringsfonds.

Noteer ook dat er al een elektrische SUV is aangekondigd voor 2023.