Mercedes E 63 AMG: drifter in maatpak

Niet voor nietes een dag na de onthulling van de nieuwe BMW M5 komt Mercedes met haar nieuwste high performance slagschip. Deze E 63 AMG is klaar om zijn neus in de zaken van zijn concurrent uit München te steken.

Die neus heeft vanaf heden een grotere Mercedes-ster – size matters, weet je wel – en 12 lamellen, waarmee de E63 in de lijn komt van de ander nieuwe modellen uit Stuttgart. Voorts werd de voorste lip hertekend en staan de wielkasten van de powersedan en powerestate nog 27 millimeter verder naar buiten. Ook achteraan werd de bumper hertekend en zien we nieuwe lichten.

De Mercedes-AMG E 63 krijgt nog steeds de 4.0 V8 biturbo onder de kap. Die pompt met 571 pk en 750 Nm net iets minder vermogen dan zijn concurrent uit München. De E 63 S doet er nog een schepje bovenop en komt zo op 612 pk en 850 Nm uit.

Voor de lolbroeken in maatpak

De sprint van 0 naar 100 doet de berline in 3,5 seconden, de break haspelt dat een tiende seconde trager af. De S bereikt 100 km/u al in 3,4 seconden. Ook hier doet blijft de break een tiende seconde achter.

Tot slot geeft Mercedes mee dat ook deze modellen een zogenaamde drift mode krijgen zodat de keurige heren van stand ook flink wat lol kunnen trappen.