Mercedes E-Klasse Cabrio en Coupé onder het mes

Het regent facelifts vandaag. Ook in Stuttgart zijn ze wakker geschoten na de lockdown: Mercedes toont de nieuwe E-Klasse Cabrio en Coupé!

In navolging van de berline en de break krijgen dus ook de iets minder praktische (maar des te leukere) coupé en cabrio een nieuw gezichtje. En dat mag je best letterlijk nemen, aangezien de twee een nieuwe grille en standaard ledverlichting voor- en achteraan krijgen. Voorts noteren we nog enkele nieuwe koetswerkkleuren en velgdesigns.

Binnenin krijgen de Mercedessen dan weer een groeispurt. Het digitale instrumentenpaneel en infotainmentscherm is standaard 10,25 duim groot en groeit optioneel tot 12,3 duim. Het herbergt ook het gekende spraakassistentiesysteem dat je activeert met het commando “Hey Mercedes”.

Mild hybride

Onder de motorkap is er veel keuze: diesels van 143 tot 250 pk en benzines van 145 tot 270 paarden (de AMG-versies laten we hier uiteraard achterwege), veelal met een mild-hybride hulpsysteem. Enkel plug-in hybride versies, die wel van de Break en Berline bestaan, vinden we hier niet terug.