Een B-tje te veel? Mercedes GLB 35 AMG

Een B-tje hoger, met dat woordspelletje kondigde collega Kristof de Mercedes GLB aan. Een wagen waarvan we het bestaansrecht allesbehalve betwisten. Dat de typische B-Klasse bestuurder het ook eens graag hogerop zoekt, lijkt niet onlogisch. Maar of die ook 306 pk’s van de 35 AMG onder de kont willen? Dat lijkt ons een B-tje te veel …

Zijn 306 pk haalt de GLB 35 AMG uit de 2.0 l viercilinder die we kennen uit de A-Klasse 35 AMG en de CLA 35 AMG. In de Mercedes GLB 35 AMG beschikt hij bovendien over 400 Nm koppel en klaart hij het sprintje naar 100 in 5,2 seconden. Daarnaast heb je qua aandrijflijn ook nog recht op een automatische versnellingsbak met 8 verhoudingen en 4Matic vierwielaandrijving.

Mercedes GLB 35 AMG

Wie zoiets nodig heeft in een praktische familiewagen op hoge poten zoals de GLB, horen we je denken? Ouders van kinderen met 10 hobby’s die ‘s avonds van sporthal naar muziekschool moeten crossen? Of die gewoon graag wat langer slapen en elk minuutje tijdwinst richting schoolpoort koesteren?

AMG na AMG …

Als je het zo bekijkt, lijkt deze Mercedes GLB 35 AMG conceptueel niet eens meer zo van de pot gerukt … Hoe dan ook, deze hoogpoot toont zijn volledige sprintpotentieel met de standaard RACE START-functie. Een hoger motortoerental bij het starten, in combinatie met geoptimaliseerde schakelpunten, zorgt voor de best mogelijke tractie en maximale acceleratie, terwijl de AMG-ophanging de rolneiging en het overhellen zo hard mogelijk probeert te temperen.

Mercedes GLB 35 AMG

De heetgeblakerde versie van de GLB herken je uiterlijk aan zijn grotere einddempers en het stoerdere bumperwerk. Dat en de achterspoiler en over-the-top velgen van maar liefst 21 duim!

Binnenin adopteert de zevenzits AMG het AMG-specifieke MBUX-infotainmentsysteem, zoals we dat ook gisteren vertelden bij de onthulling van de Mercedes GLE Coupé AMG. Welke sportieve Merc krijgen we morgen op ons bord? Wij wachten alvast in spanning af …

Leave a Comment