Modegril: Audi Q5 Sportback

Dat ze bij Audi ook al het winstgevende karakter van een SUV-coupé hadden ingezien, bewezen de Q3 Sportback en de Q8. Deze Q5 Sportback moet het gat tussen die twee jongens opvullen.

Bij de constructeur uit Ingolstadt verwachten ze alvast veel van het model. Audi denkt dat 1 op 3 verkochte Q5’en in de toekomst een Sportback zal zijn. Het model moet dan ook een geduchte concurrent worden voor de Mercedes GLC Coupés en BMW X4’s van deze wereld.

Om de concurrentie aan te gaan, past Audi het gekende recept toe: het snijdt een hoekje van de kofferlijn van de Q5. Een hoekje dat je 40 liter kofferruimte kost, maar met 510 liter blijft er voldoende plaats over. Een spoiler op de bips en oled verlichting die verandert naargelang je gekozen rijmodus maken de transformatie compleet.

Dubbele plug-in

Net als in de gewone Q5 kan de Sportback rekenen op twee plug-in hybride aandrijflijnen: de 50 TFSI-e en 55 TFSI-e. Dat duo wordt verder aangevuld met een aantal benzine- en dieselmotoren. De Audi Q5 Sportback wordt in de eerste helft van 2021 bij de dealers verwacht.